De Antwerpse Chayenne van Aarle is zaterdagavond verkozen tot Miss België 2022. Ze mocht haar kroon en lint in ontvangst nemen in het Proximus Theater in Plopsa De Panne. De 22-jarige uit Antwerpen zal een jaar lang de titel mogen dragen en volgt daarmee Kedist Deltour op.

Een lange verkiezingsavond ging voorbij en van de dertig meisjes schoten er uiteindelijk na een eerste schifting waren 22 van hen overgebleven. Zes meisjes die in de voorbereiding uitblonken met een bepaalde kwaliteit, stootten rechtstreeks door. De tweetalige Chayenne Van Aarle kwam er als grote winnares uit. De Antwerpse werkt als stewardess voor Air Belgium. Tijdens de missverkiezing legde de nieuwe Miss België uit dat haar vader in zijn jonge jaren weinig had en een eigen caravan gemaakt had in Nederland om te kunnen overleven. “Hij heeft het zo ver geschopt dankzij een goede mindset en hard werken. We hadden geen geld, rijkdom of macht maar ons hart is groter en dat is de essentie van het leven ook. Ik ben een doodnormaal meisje”, vertelde ze. Als Miss België wil ze zich inzetten voor kinderen die het minder goed hebben en voor mishandelde dieren. “Ik werd geboren in een caravan, maar groeide op in een kasteel. Mijn vader adopteerde en verzorgde afgedankte circusdieren. Ik leerde dat als je hard werkt, je je doelen kan bereiken”, vertelde ze tijdens de show. Chayenne won naast de titel van Miss België ook de prijs van Miss Talent voor haar zangkunsten.
Elle Leclercq uit Lokeren werd eerste eredame. De Limburgse Silvana Spyros vervolledigt het podium als tweede eredame.De winnares gaat naar huis met een Volvo met tankkaart voor een jaar, en een zeer divers pakket aan prijzen. 

Neventitels

Naast het opperste kroontje werden tijdens de galashow ook nog enkele neven titels verdeeld. Thira Moelants uit Kessel-Lo werd Miss Sympathy en Miss Sport. Miss Beach ging naar Sofia El Banouti. Shania Verbeurgt mag zich dan weer Miss Social Media noemen. Miss Charity was weggelegd voor Chiara Catanzaro. En Penelope Vandooren ging ten slotte lopen met de titel van Miss Model.