De zingende doelman Jérémie Makiese zal ons vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn, Italië.

Nog maar 21 jaar en de Congolese Jérémie Makiese mag ons vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn, Italië. De jonge zanger werd geboren in Antwerpen en verhuisde op zijn zesde naar Brussel. Hij raakte in 2021 bekend dankzij zijn deelname aan The Voice Belgique, de Franstalige versie van The Voice. Hij wist het negende seizoen van deze talentenjacht te winnen. In september 2021 werd Makiese door de RTBF aangeduid om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2022 in Italië. In de tweede halve finale in Turijn op donderdag 12 mei probeert de 21-jarige Makiese met het nummer Miss You door te dringen naar de finale van de liedjeswedstrijd. “‘Miss You’ gaat over beslissingen nemen. Ik heb zelf net een zeer moeilijke beslissing moeten nemen.” zegt hij zelf. 

Naast zijn zangcarrière is Makiese ook bekend in voetbal als doelman bij de beloften van Excelsior Virton in afdeling 1B. Hij tekende er in september 2021 een contract.In Wallonië is Jérémie al een tijdje bekend als winnaar van de talentenjacht ‘The Voice Belgique’, waarin hij werd begeleid door coach BJ Scott. Interessant weetje: BJ Scott was eerder al de coach van Loïc Nottet, die eerder al voor ons land naar het Songfestival trok in 2015. BJ Scott schreef bovendien ook mee aan het populaire nummer ‘Rythm Inside’. RTBF stuurt immers al sinds 2013 een finalist van ‘The Voice’ naar het Songfestival.

De reacties op het internet zijn alvast erg lovend. Fans van het Songfestival voorspellen een hoge score voor ons land, misschien zelfs een top 5-positie.