De serie Euphoria is wereldwijd een groot succes. Het succes van de reeks is zelfs zo groot dat ze records laat sneuvelen. Niet alleen in de Verenigde Staten maar ook hier in Europa is ze dan ook uitgegroeid tot de vaakst besproken serie op Twitter.

Eergisteren, maandag 28 februari 2022 was ook bij ons de finale aflevering te zien van de serie. Twitter heeft al bekend gemaakt dat er tot dusver zomaar even 30 miljoen tweets de wereld in zijn gestuurd over de serie. Dat is een stijging van de activiteit ten opzichte van het eerste seizoen van zomaar even 51 procent.

Maar waarom is de serie nu zo populair?

De serie Euphoria vertelt het verhaal van een groep middelbare scholieren die worstelen met niet alleen drugs en geweld, maar ook met seks. Stuk voor stuk proberen ze hun plaats in de wereld te ontdekken, maar dat verloopt niet altijd vanzelf..

Beruchte en vooral controversiële scenes maken de serie zo veelbesproken. Het laat tieners zien hoe hard het leven kan zijn maar tegelijk biedt ze net daarmee een ongemakkelijke waarheid: voor elk van die disfunctionele hoofdpersonages kan u met enige pech wel degelijk een schoolvriend of kennis aanwijzen die vergelijkbare problemen heeft gekend. Harde realiteit wordt dus uitvergroot. Zelfs hoofdrolspeelster Zendaya liet via Instagram weten dat de serie alleen voor “mature audiences” bedoeld was. De acteurs zijn niet toevallig lang de tienerjaren voorbij. Moet ook wel, aangezien u hun seksuele uitspattingen alleen op straffe van vervolging zou kunnen bekijken.

Euphoria viel ondertussen ook al verschillende malen in de prijzen. Zo kreeg ze tijdens de Emmy’s van 2020 maar liefst drie awards.