Er is officieel aangifte gedaan tegen de 43-jarige Nederlandse zangeres Glennis Grace voor haar betrokkenheid bij het supermarkt incident in Amsterdam. Ook ligt er een aangifte tegen haar zoon en de derde verdachte, een vriend van de familie. Dat bevestigt een woordvoerder van het openbaar ministerie aan de krant AD.

Glennis Grace werd op 19 februari samen met haar 15-jarige zoon en een vriend van de familie aangehouden in de Jumbo-supermarkt aan de Westerstraat in Amsterdam. De zoon zou eerder op de avond hardhandig de winkel uit zijn gezet nadat hij binnen een trekje had genomen van een e-sigaret, die onder het rookverbod valt.  Later op de avond keerde Glennis met een groep kennissen terug naar de winkel om het betrokken personeel aan te spreken. Daarbij ontstond een vechtpartij. De drie werden aangehouden en verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade. Glennis en haar advocaat stelden dat ze niks strafbaars heeft gedaan. Ze zou alleen iemand hebben geduwd en het gevecht, waaraan zij niet zou hebben deelgenomen, juist hebben geprobeerd te stoppen.

De zangeres, haar zoon en de vriend kwamen vorige week dinsdag vrij, maar zijn nog wel verdachte. Ze mogen niet in of bij de Jumbo komen en geen contact hebben met medewerkers. Naast het drietal waren er volgens het openbaar ministerie nog vier verdachten betrokken bij de vechtpartij, van hen stelt de politie de identiteit nog vast. 

Het is niet bekend door wie de aangiftes zijn gedaan of waarvoor. De advocaat van de zangeres, Kerem Canatan, wil hier niets over kwijt. “Op dit moment geven wij hierop geen commentaar en verwijs ik naar het statement van m’n cliënte van vorige week”.