De Super Bowl Halftime die voorafgaat aan de jaarlijkse belangrijke football-wedstrijd in de Verenigde Staten was een groot succes. Het was dit jaar een terugkeer naar de vroege jaren in de West Coast-rap.

Niemand minder dan Snoop Dogg, Dr. Dre, Mary J. Blige, Eminem, Kendrick Lamar en een verrasingsact van 50 Cent stonden in de schijnwerpers, die de iconische geluiden van de West Coast benadrukten en tegelijkertijd een tijdperk van gelukzalige nostalgie kenmerkt.

Dr. Dre opende de voorstelling. Er volgden levendige en dreunende hits, waaronder ‘The Next Episode’ uit 2000 in samenwerking tussen Snoop Dogg. Snoop Dogg bracht ook “California Love” voor als tribute aan Tupac Shaqur. Eminem zong het bekende liedje “Lose Yourself”, Lamar’s “Alright” en Mary J. Blidge “No more drama”. 50 Cent hing ondersteboven aan het plafond en voerde zijn doorbraakhit “In Da Club” uit, één van de baanbrekende producties van Dr. Dre.