Ongeveer een maand geleden is er aangifte gedaan van seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik tegen jurylid Ali B van The Voice of Holland.

RTL Boulevard maakte bekend dat de show ondertussen al is stilgelegd vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik tegen rapper en the voice coach Ali B. De aangifte zou komen van oud-kandidaten die beweren dat Ali B vaker meisjes lastig viel en zelfs verkrachtte.

In het Nederlandse online programma ‘BOOS’ vertellen de slachtoffers wat Ali B met hen deed. Bij sommigen ging het van opmerkingen tot daadwerkelijke avances en aanrakingen. Hij zou zich agressief hebben gedragen en hebben beloofd dat hij de kandidaten heel ver zou brengen door met hem seks te hebben.
Een meisje vertelde hoe machteloos ze was en ze daardoor geen stappen durfde te ondernemen. Hij vertelde haar ook dat er andere meisjes waren, maar die vond ze nooit.

Het management van Ali B heeft inmiddels gereageerd op de aantijgingen. “Wij hebben kennisgenomen van het nieuws van The Voice. Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af.” Ook Ali B zelf ontkent alles op zijn Instagram. Hij beweert dat de beschuldigingen onwaar zijn en hij 100% overtuigd is van zijn onschuld. Hij zegt dat hij overal aan zal meewerken en op het onderzoek vertrouwt.